Több olasz lap is arról írt tegnap, hogy az egykori Renault-főnök, Flavio Briatore látogatást tett a Ferrarinál Maranellóban.

Az olaszt ugyan a 2008-as Szingapúri Nagydíjon megrendezett baleset miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) eredetileg örökre eltiltotta az F1-től és a többi általa szervezett autóversenytől, de ezt a büntetést sikeresen semmisíttette meg Briatore egy francia bíróságon, nemrég pedig kiegyezett az FIA-val, a felelőssége elismeréséért cserébe eltiltását 2012 végéig mérsékelték.

Briatore az elmúlt futamokon többször is feltűnt már a paddockban és a rajtrácson, a hétvégén pedig a Ferrari otthonában, Maranellóban is megfordult, ahol a csapatfőnök Stefano Domenicalival és az elnökkel, Luca di Montezemolóval is találkozott. A meglepő látogatás oka nem ismert, de több teória is felállítható.

Az olaszt már jó ideje Bernie Ecclestone leendő jobbkezeként, sőt talán utódjaként emlegetik, így elképzelhető, hogy Briatore az F1 ura küldöttjeként tárgyalt a Ferrarival a 2013 utáni Concorde Agreement előkészítéséről.

Mivel Briatore az eltiltása előtt a csapatok szervezete, a FOTA gazdasági vezetője, amolyan árnyék-Bernie, és a tavalyi szakítási törekvések egyik leghangosabb támogatója volt, az sem elképzelhetetlen, hogy az olasz épp a másik oldalon szállt be a játszmába, és a csapatok tárgyalási pozícióit erősítheti Ecclestone-nal szemben.  

Ugyan korábban az FIA a pilótamenedzseléstől is eltiltotta Briatorét, a ferraris Fernando Alonsót továbbra is egy hozzá köthető cég menedzseli, így ezért is járhatott Maranellóban, vadabb változatban pedig akár a szintén általa menedzselt, és a Red Bull-lal megromlott viszonyú Mark Webbernek is kereshetett állást a Ferrarinál.

Egyes pletykák Briatorét és a Renault volt főmérnökét, Pat Symondsot a Jacques Villeneuve-féle, 2011-ben beszállni kívánó Durango F1-es projektjéhez is kötik, ebben a felállásban a jó öreg Flavio egy esetleges technikai együttműködésről, motorüzletről is tárgyalhatott Maranellóban.