Bár az idény felének elteltével már egyre többen látják úgy, hogy Michael Schumacher mercedeses visszatérése kudarcba fulladt és hogy a hétszeres világbajnok már sosem lesz a régi, “utódja”, a Red Bull ifjú német csillaga, Sebastian Vettel teljes mellszélességgel kiáll példaképe mellett.

“Mostanában sokat kritizálták Németországban, Angliában, mindenfelé, de szerintem kiváló munkát végez – nem könnyű három év után visszatérni az F1-be, de ha valaki képes rá, akkor ő mindenképpen. Az autók, a gumik is változtak, sok minden nem olyan már, mint amihez ő szokott, de amikor látom az arcát, figyelem a testbeszédét, nem látok nála zavart vagy pánikot” – magyarázta a Der Spiegelnek a Red Bull-os.
 
“Persze a mostani autója talán nem a legversenyképesebb, kívülről pedig főképp nehéz megítélni, hogy mi is a helyzet, hogy fekszik-e neki az autó vagy sem, de szerintem még nagyon komoly szerepet játszhat az idei bajnokságban. Szerintem a Mercedes magára talál, lesznek erős versenyeik, még futamot is nyerhetnek idén.”

Vettel szerint a pályán különösen lehet érezni, hogy a hétszeres világbajnok ül az ezüst autóban, és hangsúlyozza, hogy Schumacher fényét még nagyon sokáig nem homályosíthatja el senki és semmi:

“Az ember érzi, hogy nem akárki ellen versenyez. Emlékszem a kínai futamra, jó sok előzés meg ilyesmi volt, ott világos lett, tudja, hogyan kell védekezni, hogyan törjön meg egy rohamot, hogy szinte mindenkinél jobban tudja fedezni a pozícióját.”

“Az eredményei most nem a legjobbak, de szerintem ez változni fog. Ha valaki hét bajnoki címet szerez, akkor biztosan van benne valami különleges. Nem lehet csak úgy átvenni a helyét, ma is ő a legismertebb versenyző Németországban, ő tette naggyá az F1-et itthon. Szerintem ezt jó ideig nem felejtik el az emberek – jó eredményekkel Nico (Rosberg) vagy én is ismertebbek lehetünk, de Michael messze mindenki előtt jár ebben a tekintetben.”