A korábban csak vergődő Williamsnél az elmúlt futamokon fellendülés kezdődött: a valenciai Európa Nagydíjon Rubens Barrichello a 4. lett, Nico Hülkenberg pedig pontszerző helyről esett ki nem sokkal a vége előtt, két héttel ezelőtt Silverstone-ban pedig egy 5. és egy 10. hellyel zárt a brazil veterán és a német újonc párosa. Természetesen Hockenheimben is ismételni szeretnének.

“Hockenheim hatalmas kihívás az autók és a versenyzők számára egyaránt. Néhány évvel ezelőtt jelentős módosításokat hajtottak végre az aszfaltcsíkon, ám a pálya ugyanolyan gyors maradt, és nagyon figyelni kell arra, hogy az ideális sebességgel vegyük be a kanyarokat. A hajtűben van a pálya legjobb előzési pontja, ezt kell a támadásoknál kihasználnunk.”

“Nagyon jó hangulat jellemzi minden évben a Német Nagydíjat, népszerű a szurkolók körében, és én is szívesen versenyzek itt, hisz itt szereztem meg életem első győzelmét. A csapat nagyon keményen dolgozott, és itt is bevetünk néhány újítást. Nagyon sokat jelentene a számunkra, ha folytatni tudnánk azt a jó sorozatot, amit néhány hete Valenciában kezdtünk meg, és mindketten a legjobb tíz között tudnánk végezni” – mondta a 2000-es futamgyőztes Barrichello.

Az újonc Hülkenberg is várja már a hazai futamát, szép emlékei vannak a pályáról, hiszen 2005-ben a Formula BMW-ben nyert kétszer Hockenheimben, tavaly pedig GP2-ben tarolt a versenyhétvégén:

“A hazai közönség előtt futott verseny mindig más, mint a többi futam. Tudom, hogy a német szurkolók már nagyon várják a hétvégét, és abban reménykednek, hogy izgalmas csatákat láthatnak. Hockenheim az egyik kedvenc pályám, ahol korábban arattam már néhány győzelmet. A silverstone-i pontszerzést követően megint éhes vagyok a sikerre, hatalmas motiváció a számomra, hogy legalább ugyanolyan eredményt érjek el, mint két hete!”