Zuhoghat a Német Nagydíjon 1
Zuhoghat a Német Nagydíjon 2

Zuhoghat a Német Nagydíjon

Zuhoghat a Német Nagydíjon

Zuhoghat a Német Nagydíjon 6
Zuhoghat a Német Nagydíjon 7
Zuhoghat a Német Nagydíjon 8
Fotó megosztása:
Ahogy a Magyar Nagydíj, általában az azt megelőző Német Nagydíj is kánikulai hőséggel fogadja a Forma-1-es mezőnyt, ám ezúttal más lehet majd a helyzet.

Hockenheimben jelenleg ugyan a magyarországihoz hasonló, bár annál melegebb az időjárás, azonban a hét második felében már szinte minden nap esik majd, és a hőmérséklet a 30 fok felettiről  szombatra és vasárnapra 20 Celsius-fok környékére zuhanhat. A pénteki szabadedzések idejére még csak kisebb záporokra van kilátás, de az időmérőt és a versenyt már komolyabb felhőszakadás is kísérheti.

Ha azonban a csapadék meg is kíméli valamelyik programot, a változékony idő komoly fejfájást okozhat majd a csapatoknak, ugyanis a Bridgestone most először a négyfokozatú gumiválasztéka két szélső keverékét, a szuperlágyat és a keményet viszi Hockenheimbe, ezek kiismerése és optimális használata pedig még ideális körülmények között is komoly feladatot jelent, nemhogy akkor, ha az edzéseken mondjuk csak esőgumikkal lehet majd vezetni.

“A Hockenheimring különleges lehetőséget nyújt arra, hogy a leglágyabb és legkeményebb keverékünket hozzuk. Az időjárás is fontos tényező: ha forróság lesz, akkor kihívást jelent majd a szuperlágyak megóvása, ha pedig hűvös, akkor a kemények optimális hőfokra melegítése lesz kemény feladat” – mondta a Bridgestone versenyigazgatója, Hirohide Hamashima.