Kibővítették a projektet
Kibővítették a projektet

F1: Újra nekifut a szerb csapat

F1: Újra nekifut a szerb csapat

Kibővítették a projektet
F1: Újra nekifut a szerb csapat 6
Fotó megosztása:
F1: Újra nekifut a szerb csapat 7 A szerb Stefan GP ugyan a Toyota 2010-re épült autójával az utolsó pillanatig próbálkozott, hogy elindulhasson a 2010-es Forma-1-es idényben, de ez nem sikerült, így a spanyol Epsilon Euskadival, a rejtélyes amerikai Cypherrel és a Villeneuve-Durango projekttel együtt csak 2011-re pályázik.  

A projekt szülőatyja, Zoran Stefanovic az F1Pulse.comnak nyilatkozva megerősítette, hogy a belépési tervük továbbra is él.

“Beadtuk a pályázatot. Részleteket nem mondunk, amíg nem világos a végeredmény, és ez az FIA közlése alapján csak augusztus végére várható” – mondta a szerb üzletember.

Bár a Stefan GP tavaly még bepanaszolta az FIA-t, amiért a szervezet nem hivatalosan a Cosworth motorjainak használatát írta elő a jelentkezőknek, úgy tűnik, mostanra Belgrádban is kibékültek ezzel, Stefanovic állítása szerint a brit gyártó erőforrásai nekik is megfelelnének.

“Négy különböző motorgyártóval tárgyaltunk, végül a Cosworth-tel pályáztunk és fogunk versenyezni, úgy gondoljuk, megfelelő választás. A mezőny elejére is jó lehet, ez már kétségtelen, miután a Williams bizonyította.”

A Stefan GP-t sok más dolog mellett 2010-re az is hátráltatta, hogy a csapatnál dolgozott a 2007-es mclarenes kémbotrány egyik főszereplője, Mike Coughlan, azonban Stefanovic azt is tisztázta, hogy az angol azóta már nem áll az alkalmazásukban:

“Mike Coughlan valóban részt vett a projektben, de már nincs velünk. Valami amerikai cégnél dolgozik, azt hiszem, nincs is köze a motorsporthoz.”