Chandhok elfogadta a csereberét 1
Chandhok elfogadta a csereberét 2

Chandhok elfogadta a csereberét

Chandhok elfogadta a csereberét 5
Chandhok elfogadta a csereberét 6
Fotó megosztása:
Chandhok elfogadta a csereberét 7 A Brit Nagydíj előtt az újonc HRT-csapat meglepetésszerűen váltotta le Bruno Sennát, hogy a helyére az egyik tesztpilótát, a korábbi Super Aguri- és Spyker-versenyzőt, Sakon Yamamotót ültesse. A sereghajtó a Német Nagydíjra szintén cserél, Hockenheimben Senna újra vezet, Yamamoto ezúttal az indiai Karun Chandhokot “szorítja ki”.
 
Úgy tudni, hogy Senna esetében fegyelmi döntés volt a csere, Chandhoknál pedig inkább a szponzori nehézségek állhatnak a háttérben, de az indiai versenyző egészen más magyarázatot adott:

“A csapat úgy döntött, hogy rotálni fogja a négy leszerződtetett pilótáját” – mondta a Talksport rádiónak, utalva arra, hogy később az osztrák Christian Klien is rajthoz állhat majd valamikor.

“Végül is nem állunk harcban a bajnoki címért vagy akár a pontszerzésért, a mostani tesztkorlátozás mellett pedig nehéz értékelni a pilótákat az idény közben. Mind a négyünk rendelkezik szuperlicenccel (Forma-1-es “jogosítvány”), így az utánpótlásteszten sem vehetünk részt az év végén, ráadásul a téli teszteken sem voltunk ott.”

“A csapat így döntött, és én tiszteletben tartom” – tette hozzá.