Bár a Ferrari már a szezonnyitó Bahreini Nagydíj óta nem szerepelt igazán meggyőzően, sőt tulajdonképpen egyre pocsékabb az olasz csapat eredménye – a silverstone-i 14-15. hely 32 éves mélypontot jelentett -, Fernando Alonso azt hangoztatja, hogy idén ő lesz a világbajnok.   

“Szerintem mi fogunk győzni. Valenciában és Silverstone-ban elmaradtak a pontok, de most kell megmutatnunk, hogy akarjuk a bajnoki címet, valódi esélyesek vagyunk. A mostani futam után még biztosabb vagyok benne, hogy mi nyerjük a bajnokságot” – mondta az éllovas Lewis Hamiltontól 47 pontos lemaradással az 5. helyen álló Alonso a Brit Nagydíjat követően.

A spanyol csapattársa, Felipe Massa még rosszabbul áll: a brazilnak kevesebb mint feleannyi pontja van, mint Hamiltonnak, 67 egységgel csak a nyolcadik. Bár nemrég hangsúlyozta, hogy amíg matematikai esélye van, nem mond le a győzelem lehetőségéről, a Brit Nagydíj után azt is elismerte, hogy nagyon nehéz a helyzete:

“Nem tudom, hogyan, de valahogy meg kellene szabadulnom az engem kísérő balszerencsétől. Az elmúlt futamokon mindig történt velem valami. Az autó jól megy, de ez nem sokat ér, ha nincsen eredmény. A bajnokság még a Brit Nagydíj után sincs lejátszva, de a helyzetem nyilvánvalóan sokat romlott. Sok jó versenyre lenne szükségem, míg a többieket olyan bajok érik, mint mostanában engem.”