Már Valenciában is kijött a lépés a Saubernek, jó taktikával Kamui Kobayashi a hetedik helyen zárt. Silverstone-ban ismét összejött a pontszerzés, a japán ráadásul egy hellyel előrébb lépett.

“Nagyon elégedett vagyok, de őszintén szólva nem tudok túl sokat mondani a versenyről” – mondta Kobayashi. “Nagyon jól rajtoltam a 12. helyről, a csapat nagyszerűen dolgozott a bokszban, a versenytempó pedig pontosan olyan volt, mint vártam.”

“Magabiztos voltam a futam előtt, mert érzem, ahogy az autó egyre jobb és jobb lesz. Ugyan esélyem sem volt arra, hogy bárkit is megelőzzek, élveztem a versenyt. Nem volt különösebben kemény, de édes sem.”

Peter Sauber csapatfőnök szerint újabb erős versenyen van túl Kobayashi. “Valenciához képest ezúttal az egész versenyen nagy volt rajta a nyomás, sem előtte, sem mögötte nem volt nagy különbség” – fogalmazott Sauber. “Nagyon jól kezelte ezt a helyzetet, és akár még gyorsabb is lehetett volna.”

Pedro de la Rosa nem ért célba, Adrian Sutillal történt ütközése miatt ráadásul a biztonsági autót is be kellett küldeni a pályára. További rossz hír a spanyol számára, hogy a megengedett 100 helyett 120,3 km/órás sebességgel száguldott a bokszban, ezért utólag 4200 eurós büntetést kapott.