A veterán erőből verte Schumachert 2 Míg a valenciai Európa Nagydíjon Kamui Kobayashi villantott nagyot a Sauberrel a versenyen, ezúttal veterán csapattársa, Pedro de la Rosa okozott meglepetést az időmérőn: a spanyol idén első ízben a Q3-ba jutott, ahol meg is előzte Michael Schumachert, megszerezte a kilencedik rajtkockát.

“Örülök, nagyon örülök, mert ez valódi eredmény. Nem kockáztattunk, nem a szerencsén múlott. Már a délelőtti szabadedzésen is az első tízben voltunk, ami nagyon fontos! Az autó már nem is hasonlít a tegnapira, akkor még sokat kísérletezgettünk, ma viszont felhasználtuk az eredményeket” – mondta a spanyol pilóta.

“Az is számít, mennyire bátor az ember a fékekkel – a mi autónknak olyankor megy a legjobban, ha keveset kell fékezni, ez pedig pont egy ilyen pálya” – tette hozzá.

De la Rosa azt is elismerte, hogy az utolsó körén azért egészen a határig kellett mennie a 9. helyért.

“Mindenki ugyanúgy kockáztat. Az egyes kanyarban én padlógázzal mentem és gondoltam, hogy ha most hibázok, a korlátok közül szednek majd össze. De sikerült, úgyhogy örülök, tulajdonképpen épp az első szektornak köszönhettem a köridőt, ott voltam a legjobb.”