A csapat alapító-névadója, Sir Frank Williams tegnap bejelentette, hogy lemond a Williams F1 elnöki posztjáról, helyét az eddig vezérigazgatóként tevékenykedő Adam Parrnak átadva. A csapatvezető továbbra is Williams marad, valamint az istálló ügyeiben ő mondja ki a döntő szót, ám a napi ügyeket már Parr végzi. A műszaki dolgokért továbbra is Patrick Head felel.

“Adam négy évvel ezelőtt csatlakozott hozzánk a cég vezérigazgatójaként. Az ő irányítása mellett kerültünk egyre kedvezőbb anyagi helyzetbe, ő irányította az új programjainkat, fejlesztéseinket. Olyan kiváló cégekkel kötött együttműködési megállapodásokat, mint a Porsche vagy a cambridge-i egyetem, akikkel a hibridrendszerek kialakításában és oktatásában működünk együtt. Itt volt az idő, hogy átvegye a helyem és teljes felelősségével biztosítsa tovább a csapat és a vállalat működését” –  közölte a 68 éves Sir Frank.

“Szeretném határozottan kihangsúlyozni, hogy ez nem a visszavonulásom első jele. Imádom a Forma-1-et, komoly részesedésem van a cégben, minden nap bemegyek dolgozni. A nyugdíj meg sem fordult a fejemben” – mondta Williams az újságíróknak Silverstone-ban.

Adam Parr nagy megtiszteltetésnek tartja elnöki kinevezését, és kiemelte, hogy az elődje által kijelölt úton szeretné továbbvinni a céget:

“Nagy megtiszteltetés, ugyanakkor hatalmas felelősség lesz elnökként vezetni a vállalatot. Frank természetesen továbbra is megmaradt a csapat élén, valamint főrészvényesként ezután is döntő szava lesz a csapatot érintő ügyekben. Az a törekvésem, hogy a csapat folytassa azt az irányt, amivel a régi szép és eredményes időket visszahozhatja, és a vállalatnál megmaradjon az eddig tapasztalt magas szintű munka. Szerencsés vagyok, hisz gyakorlott, kiváló szakemberek segítik a munkámat” – közölte első elnöki nyilatkozatában Adam Parr.