F1: A Red Bull uralja Silverstone-t 2 A Red Bull ismétli a tavalyi formáját, a Brit Nagydíj második szabadedzése is az övék lett, miután Mark Webber még az őt az utolsó negyed órára a garázsba száműző elektronikai hibája előtt megfutotta az egyébként Silverstone-ra nem éppen jellemző, a gumikat gyorsan koptató melegben a legjobb körét.

Az ausztrál mögött csapattársa és a délelőtt még az F-csatornával kísérletező, de mostanra már versenyképesnek látszó Ferrarik végeztek, igaz, szokatlanul nagy különbségekkel. Még szembetűnőbb ha a csapattársa, Rosberg mögött záró Michael Schumacher eredményét tekintjük: a hétszeres bajnok a hatodik helyen már 1,4 másodperces hátránnyal végzett – ne feledjük, tavaly volt olyan edzés, amikor az egész mezőnyt 1,8 fogta össze! 

Míg délelőtt még bírták a lépést, délutánra a McLaren veszett el a mezőnyben, az autó nem viselkedett túl kezesen a pályán, Lewis Hamilton a renault-s Vitalij Petrov mögött a 8. lett, míg Jenson Button már Webberhez képest hajszál híján két másodperccel elmaradva a 13. helyen zárt.

A technika ördöge a Red Bullnál tett látogatása után visszatért egyik kedvenc garázsába, a Lotushoz, Fauzy délelőtti motorproblémái után most Jarno Trulli sebességváltója romlott el, majd később Heikki Kovalaien autója is leállt.

A hétvégére Bruno Senna helyére ültetett hispaniás Sakon Yamamoto a délelőtthöz nemhogy javult volna, de egy kicsit rontott is, a második edzésen 1,3 másodperccel maradt el Karun Chandhoktól.

Brit Nagydíj, 2. szabadedzés, Silverstone, 2010.07.09.

  • Név
  • Csapat
  • Idő
  • Kör