A hétvégi Brit Nagydíj a Lotus mellett a Virgin Racing számára is az első hazai futam lesz. Ahogy a zöld-sárga újonctárs, a dinningtoni alakulat is nagy fejlesztési csomaggal, pontosabban az év eddigi legjelentősebb aerodinamikai frissítésével érkezik Silverstone-ba.

Az eddig jócskán az elvárások alatt teljesítő Virginnél nagyon bíznak benne, hogy a mezőnyből egyedül kizárólagosan számítógépes áramlástani szimulációval (CFD) készült fejlesztések végre jelentős előrelépést hozhatnak.  

“Mi arra fókuszáltunk (a Brit Nagydíj előtt), hogy az egyedi, digitális fejlesztési módszerünkkel sikerüljön komoly aerodinamikai javulást elérni. Kíváncsian várjuk, hogy haladtunk, ez a fejlesztési csomag ugyanis az autó jó néhány alapvető tulajdonságát is megváltoztatja” – mondta Nick Wirth.

“A mérnökök és a pilóták keményen dolgoztak a szimulátoron, hogy kiderítsék, hogyan kell módosítani a beállításokon, hogy a legtöbbet hozzuk ki a csomagból, mindannyian nagyon készülünk az első hazai futamunk jelentette kihívásra” – tette hozzá.