Alig több mint negyed év van hátra a Forma-1 történetének első Koreai Nagydíjáig, ennek apropóján a szervezők új képeket és utazási információkat hoztak nyilvánosságra. Az anyag közlése jelzi, hogy minden korábbi feltételezéssel ellentétben lesz verseny, bár kis késést a rendezők is elismertek.

“Elégedettek vagyunk a projekt alakulásával” – mondta Jung Cso Csung, a KAVO elnök-vezérigazgatója. “Minden érdeklődőt szeretettel várunk a pályán és lenyűgöző országunkban októberben.”

Maga a pálya Dél-Korea dél-nyugati részén terül el, a legközelebbi nagyváros Kvangcsu, mely Koreán belül a negyedik legnagyobbnak számít. Repülővel, autóval és busszal is megközelíthető a helyszín, bár a főváros Szöulhoz nincs közel.

Még repülővel is nehézkes elérni, a külföldről érkezőknek előbb át kell buszozniuk vagy taxizniuk a belföldi járatokat kiszolgáló Kimpo reptérre, innen még további egy óra repülés vár a látogatókra. Kvangcsu repterétől autóval még egy óra az út, a verseny alatt rendszeres buszjáratot üzemeltetnek innen a szervezők.

Szöul nemzetközi termináljától autóval négy, busszal öt óra az út a Korea International Circuithez, amelynek építése csak minimális csúszásban van. “Eredetileg úgy terveztük, hogy már júliusban végzünk a munkálatokkal, de kicsit késik a befejezés” – mondta a KAVO egyik illetékese, a részletek ismertetése nélkül.