Ecclestone-t is érdekelné a dolog
Ecclestone-t is érdekelné a dolog

F1: Két amerikai verseny jön?

F1: Két amerikai verseny jön?

Ecclestone-t is érdekelné a dolog
Fittipaldi inkább más helyszínt javasol Bernie-nek
Jersey City, Liberty State Park, a háttérben Manhattan
Jersey Citynek bealkonyult
F1: Két amerikai verseny jön? 12
Fotó megosztása:
F1: Két amerikai verseny jön? 13 Annak ellenére, hogy nemrég már bejelentették, hogy 2012-től a texasi Austinban tér vissza az USA-ba a Forma-1, a legfrissebb hírek szerint Bernie Ecclestone nem mondott le a korábbi jelöltről, New Jersey-ről sem.

Az F1 ura nagyon szeretett volna egy New York-i panorámával rendelkező futamot, de a helyiek tiltakozása miatt a Hudson túlpartján fekvő New Jersey-i, pontosabban Jersey City-beli Liberty State Park jelentkezését visszavonták, ez azonban nem tántorította el Ecclestone-t, az F1 udvari pályatervezőjét terepfelmérésre küldte a városba.

“Tilke New Jersey-ben van, megvizsgálja a lehetőségeket. New Jersey-ben szeretnénk versenyt, a háttérben a manhattani felhőkarcolókkal. Fantasztikus lenne, ha New York központjától 15 percnyire lehetne a pálya!” – mondta.

Ha jóhiszeműek akarunk lenni, ez azt jelentheti, hogy a közeljövőben akár két futamot rendezhetnek majd az USA-ban, de nagyon valószínű, hogy inkább csak arról van szó, hogy maga Ecclestone sem hisz igazán a nemrég a semmiből előrántott texasi projekt jövőjében.

Az utóbbi változatot erősíti az is, hogy a múlt hétvégén egy NASCAR-futamon vendégeskedő FIA-elnök, Jean Todt is nagyon visszafogottan nyilatkozott az F1 amerikai visszatéréséről: “Pillanatnyilag csak terv, nem hiszem, hogy a jövő évben bármi is történne” – mondta a texasi projektről a francia.