A volt csapatfőnök, mára a BBC szakkommentátoraként dolgozó Eddie Jordan kimondottan megértően viszonyul a 2010-es idény három Forma-1-es újonccsapatához, azonban kicsit aggódik a körülményekhez képest talán leginkább küszködő Virgin Racingért.

“Most még elnézőek a Virginnel, mert mindenki tudja, milyen nehéz dolguk van, de az emberek egy idő után már elvesztik a türelmüket. Van egy kegyelmi időszak, de nagy a nyomás a csapaton. Egyelőre elég messze vannak, de pozitívan, támogatólag kell hozzájuk viszonyulni” – magyarázta a   
Yorkshire Postnak.

“Nagyon fontosak ezek a csapatok a Forma-1 számára, igazán bosszant, amikor “B csapatoknak” bélyegzik őket egyesek. Megérdemelten vannak itt, megfeleltek a kritériumoknak, az FIA befogadta őket!”

“A Virginnek azonban bizonyítania kellene, hogy képes a fejlődésre, mert az eredmények és a stopperek nem hazudnak: a csapat lassú. Nagyon szeretném, ha jól szerepelnének, de ehhez nagyot kell ugraniuk, közelebb kell kerülniük a mezőnyhöz.”

Jordan azt is hangsúlyozta, hogy nagyon fontos lenne a Virgin számára, hogy szponzorokat szerezzen, és részesülhessen az év végi pénzosztásból, mert az F1-es túlélés ezen múlik.

“Aggaszt a szponzori helyzetük. Vajon meddig tart ki mellettük (a Virgin-mágnás) Sir Richard Branson? Ő valóban Nagy-Britannia, sőt a világ egyik vezető üzletembere, de nem úgy tűnik, hogy a csapat más támogatókat is el tudna csábítani. Tudom, hogy milyen nehéz ez. Én is megjártam már ugyanezt. A tizedik helyen kellene végezniük a konstruktőri bajnokságban. Ha ez nem sikerül, akkor nagyon nehéz telük lesz!”
 
“Ők is tudják,hogy ez az év igazán csak a túlélésről szól, nem érdemes hősi halottá válniuk. Ha sikerül végigcsinálniuk az idényt és jövőre jobbak lesznek, senki sem fogja emlegetni az első éves küszködést. Gyakran kérdezik tőlem, hogy mi volt a legnagyobb eredményem az F1-ben, és azt várják, hogy 1999-et, Spát mondom, amikor kettős győzelmet arattunk, de nem. A legnagyobb sikerem az, hogy sikerült túlélnünk” – mondta az ír szakember.