A Williams a valenciai Európa Nagydíjon komoly előrelépést mutatott, mindkét versenyzőjük az időmérő utolsó szakaszába került, majd pontszerző helyen ért célba. A negyedik helyével idei legjobb eredményét elérő Rubens Barrichello ennek ellenére óvatos, Silverstone-tól várja az igazi választ.

“Lehetnék bizakodó és mondhatnám, hogy nem csak a pályán múlott (Valenciában), de inkább maradok a földön, megvárom Silverstone-t. Az egy teljesen más pálya, nagyon szeretem, gyors, bár ahogy láttam a MotoGP futamán, az új részen van lassabb szakasz is.”

“Ha Silverstone-ban is így vagy még jobban szereplünk, akkor viszont azt hiszem, végig jobbak leszünk már” – mondta a veterán.

Valenciában a Williams autójára is felkerült a McLaren-féle F-csatorna, azonban a brazil hangsúlyozza, hogy nem ez volt a varázsszer, alaposan átalakították az egész FW-32-est.

“Az F-csatorna persze előnyt jelent. Az emberek azt hiszik, hogy csak fel kell tenni és máris plusz 10 km/órát jelent, de azért nem így megy. Az egész autó karakterisztikája megváltozott Montreal óta, módosítottunk a leszorítóerőn. Alkatrészeket cseréltünk, és jobb lett. Igazából már Kanadában is jobb volt, de az nem egy olyan pálya, ahol igazán ki lehet használni ezt.”