Bár már hónapok óta ugyanazzal a problémával küszködik a Mercedes GP és főképp Michael Schumacher, a gumigondokon a Brit Nagydíj előttre sem sikerült még túljutni, mondja a német, aki ezért nem is nagyon mer jósolni a hétvégére.

“Silverstone különleges verseny számunkra, hiszen nagyon közel van a brackleyi központunkhoz és a brixworthi (motor)gyárunkhoz, ahol pokoli kemény munkával igyekszünk behozni a gyenge idénykezdetet. Szeretnénk az összes dolgozónk és minden szurkolónk kedvéért jól teljesíteni a következő hétvégén, még ha egyelőre küszködünk is” – mondta Schumacher.

“Be kell ismernünk, hogy Valenciában nem voltunk olyan versenyképesek, mint vártuk, ezért azt is nehéz megjósolni, hogyan szerepelhetünk a Brit Nagydíjon. A versenytempónk biztató, de az időmérős sebességünk még nem ideális, és még mindig képbe kellene kerülnünk a gumikkal. Ezen továbbra is keményen kell még dolgoznunk.”
 
“Sok különböző, főképp kellemes emlékem van Silverstone-ról, ezért igazán várom, hogy újra ott legyünk. Az biztos, hogy mindent beleadok majd” – mondta a Brit Nagydíjat korábban háromszor megnyerő Schumi.