F1: Visszatér Ausztria, jön az új spanyol pálya? 1
F1: Visszatér Ausztria, jön az új spanyol pálya? 2

F1: Visszatér Ausztria, jön az új spanyol pálya?

F1: Visszatér Ausztria, jön az új spanyol pálya?

F1: Visszatér Ausztria, jön az új spanyol pálya? 6
F1: Visszatér Ausztria, jön az új spanyol pálya? 7
F1: Visszatér Ausztria, jön az új spanyol pálya? 8
Fotó megosztása:
A Forma-1-es világbajnokságból 2004-re került ki a zeltwegi A1-Ring és ezzel az Osztrák Nagydíj. A pálya nagy részét le is bontották a rá következő években, de a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz 2008 végén 70 millió eurós rekonstrukciós programot indított a helyszínen.

Mateschitz akkor azt nyilatkozta, hogy az F1 visszatérésére felesleges gondolni, de az osztrák Kleine Zeitung a napokban arról írt, hogy a lehetőséget mostanra komolyan lehet venni, Bernie Ecclestone a sógorok pályáját szívesen bevenné valamelyik alacsony látogatottsággal rendelkező ázsiai helyszín helyett.

A lap hozzáteszi, hogy az Osztrák Nagydíj újraélesztésének terve a valenciai paddockban is téma volt a résztvevők között. Az Európa Nagydíjon Bernie Ecclestone másról is tárgyalt: az F1 urának új spanyolországi helyszínt ajánlottak.

Az Autosport tudósítása szerint a Baleár-szigeteken, pontosabban Mallorcán épülne meg 2013-ra egy új pálya, amelynek tervezését már el is indította a projektet teljes mellszélességgel támogató Llucmajor polgármestere.

Szintén egy jövendő versenyhelyszínhez kapcsolódó hír, hogy Ecclestone máris büntetéssel ijesztgeti az új Amerikai Nagydíj otthonaként megjelölt texasi Austint. Az USA-ba való 2012-es visszatérést nemrég meglepetésszerűen jelentette be az F1 ura, azonban részleteket azóta sem nagyon tudni a projektről, sokan nem is hisznek abban, hogy két éven belül a semmiből felépülhet egy új pálya. A jó öreg Bernie persze nem aggódik, bebiztosította magát.

“A szerződésben ez (2012) van. Lehet, hogy elég sokba kerül ez majd Tavónak (Hellmund, a szervező), vannak büntetési záradékok, bár nem szeretném, ha élni kellene velük. Persze nem tudhatjuk előre, sikerrel jár-e (a projekt). Mondhatjuk, hogy nem tudnám lefutni a 100-as sprintet hét másodperc alatt, de amíg nem próbálom meg, nem tudhatjuk biztosan” – nyilatkozta Ecclestone.