F1: Értelmetlen a teszttilalom 1
F1: Értelmetlen a teszttilalom 2

F1: Értelmetlen a teszttilalom

F1: Értelmetlen a teszttilalom

F1: Értelmetlen a teszttilalom 6
F1: Értelmetlen a teszttilalom 7
F1: Értelmetlen a teszttilalom 8
Fotó megosztása:
F1: Értelmetlen a teszttilalom 9 A korábbi Honda- és Red Bull-mérnök, az idén a Hispaniához csatlakozott Geoff Willis szerint amellett, hogy az újoncokat aránytalanul keményen sújtja, pénzügyi szempontból sincs sok értelme a 2009-ben bevezetett idény közbeni teljes teszttilalomnak.

“Tisztán mérnöki szempontból ha nem tesztelünk, akkor tesztpaddal, elemzésekkel kell kompenzálnunk. Azt a pénzt, amit a tesztelésre költenénk, így erre fordítjuk. Szerintem ott a hiba, hogy míg a korlátlan tesztelés leállítása ésszerű volt, sokkal jobb egyensúlyt lehetne teremteni néhány kötött, közös tesztnappal, amik köré rendezvényt is lehetne szervezni” – mondta a Checkered Flagnek a HRT-s.

“Ne feledjük, jó néhány nagyobb szünet is van, amikor nincs Európában F1, lehetne mondjuk egy teszt Spanyolországban, egy Olaszországban, egy Nagy-Britanniában vagy valami ilyesmi. Persze ehhez kimondottan megfelelő versenynaptár is kellene, különben újra külön tesztcsapatokra lenne szükség” – világított rá a költségvetési hátrányra is Willis.

A Ferrari három héttel ezelőtti forgatásos tesztje kapcsán újra téma lett a csapatok közt az idény alatti tesztelés, így nem kizárható, hogy a teljes tilalmat nem tartják fenn 2011-re is.