Kobayashi, a nagyszerű 2 Kamui Kobayashi szombaton már az időmérő első szakasza után búcsúzott, csak a 18. rajthelyet szerezte meg, de vasárnap délután a futam túlnyomó részében a harmadik helyen autózott.

A japán a Webber-Kovalainen baleset miatti biztonsági autós szakaszban a mezőny többségével ellentétben nem ment ki kereket cserélni, így végül csak Sebastian Vettel és Lewis Hamilton maradt előtte. Kobayashi ezután nyomta, ahogy bírta, a keményebb gumikon egészen az utolsó körökig őrizte a pozíciót, a kötelező kiállás után pedig még a friss szuperlágy gumikból is hasznot húzott, Fernando Alonsót és Sebastien Buemit is megelőzte, végül a hetedikként zárt.

A Sauber örömét a hazai veterán, Pedro de la Rosa idei első pontja tette teljessé.

“Micsoda fantasztikus verseny, főleg, ha tekintetbe vesszük, hol is voltunk a rajtrácson! A csapat és a pilóták ma mindent jól csináltak. Pedro stabilan teljesített, szerzett egy pontot, Kamui pedig egészen elképesztő volt. Hihetetlen köröket futott, amikor harmadik volt. Bebizonyították, hogy mennyi van az autóban. Gratulálok az egész csapatnak és a versenyzőknek!” – mondta a tulajdonos-főnök, Peter Sauber.