Több csapatfőnök is világosan kijelentette az elmúlt hetekben, hogy nem szerencsés, ami a 2011-es gumiszállítóval kapcsolatban történik. Nem tudnak dönteni az illetékesek a Pirelli és a Michelin ajánlata között, ami azért rossz, mert így senki nem tudja, hogy fogjon neki a 2011-es autó tervezésének.

Törökországban már-már biztosnak látszott, hogy a Pirelli lesz a befutó, a Michelin azonban elküldte a versenyzési részleget irányító Nick Shorrockot Isztambulba, hogy egy másfél órás előadáson vázolja a franciák új ajánlatát. Shorrock meggyőző lehetett, mert a várt döntés nem született meg.

“Még egy kicsit tovább tart” – mondta a kialakult helyzetről Ross Brawn. Csakhogy a dizájnerek nem várhatnak tovább, muszáj elkezdeni a munkát az új autókon, különben nem lesznek készen időre. “Már most is túl késő, nem pazarolhatunk több időt erre” – mérgelődött a Ferrarit irányító Stefano Domenicali.

Brawn is elismeri, hogy nem szerencsés a helyzet, a technikai paraméterek kulcsfontosságúak lennének a munka folytatásához. “Autóinkat most a jelenlegi gumik szerint tervezzük, mert nincs más információnk” – írta le az általános F1-es helyzetet a Mercedes GP vezére.