Mindenkinek van véleménye a két Red Bull-pilóta isztambuli ütközéséről: a többség Sebastian Vettelt tartja felelősnek, csapaton belül mégis úgy tűnik, hogy Mark Webberre szeretnék kenni a balhét.

“Mark lassabb volt, Sebastiant hátulról folyamatosan támadta Hamilton, így padlóig kellett nyomnia” – magyarázta Helmut Marko, a Red Bull motorsportfőnöke. “Bizonyos pontokon előnyt tudott szerezni, erre szüksége is volt az egyenesekben, amelyekben még jobban odatette magát. Markot közben nem tájékoztatták megfelelően a helyzetről.”

“Kívülről csak azt láttuk, hogy hirtelen nem volt hely. Csapattársával szemben és a hátulról érkező nagy nyomásra tekintettel Marknak nem szabadott volna ezt csinálnia.” Webber állítólag a rádión keresztül már korábban jelezte, hogy az egyenesekben gondjai vannak, a helyzetet nem kezelték megfelelően a mérnökök.

“Sebastiannak nem volt más választása, különben Hamilton megelőzte volna. Sajnos a kommunikáció sem volt jó ebben a helyzetben.”

Christian Horner csapatfőnök első nyilatkozatában annyit mondott, a pilótáknak helyet kellene hagyniuk egymásnak, később egyértelműbbé tette véleményét. “Úgy nézett ki, mintha Mark nem hagyott volna elég teret Sebastiannak. Egyértelmű, hogy ki volt előrébb, de még mindkettejükkel beszélnem kell. Elfogadhatatlan, hogy ilyesmi történjen, az első helyet nem szabad így elajándékozni.”