Petrov keményen tartotta Alonsót, de végül rajtavesztett

Petrov keményen tartotta Alonsót, de végül rajtavesztett

A Renault mindkét pilótája a pontszerző helyekről rajtolt a Török Nagydíjon és nem sokon múlott, hogy ezt sikerült is eredményekre váltani, hiszen mind Robert Kubica, mind Vitalij Petrov simán bírta a tempót.

“Jó hétvége volt ez számunkra, jó volt újabb pontokat szerezni. Sajnos a Mercedesek mögül rajtoltam és végig be is voltam ragadva, annak ellenére, hogy az autóm gyorsabbnak tűnt és lazán tartottam a lépést. Úgy gondoltam, hogy a bokszkiállásoknál esélyem lehet eléjük lépni, jó is volt a kiállás előtti köröm, de ők egy kicsit gyorsabbak voltak a bokszban, nem tudtam előreugrani. Az autó végig jónak tűnt, beváltak a fejlesztések, biztatók a kilátásaink” – nyilatkozta a hatodikként záró Kubica.

Az újonc Vitalij Petrov a kilencedik rajtkockából indult és a verseny nagy részében őrizte is a helyét, keményen tartotta, egyszer vissza is előzte a támadó Fernando Alonsót, de végül a ferraris elment az orosz mellett, a renault-s pedig defektet kapott, így a végére a 15. helyre esett vissza. Azért nem bánkódik túlságosan.

“Bár sajnálom, hogy lemaradtam ma a pontszerzésről, nagyon élveztem a versenyt, az autó igazán jónak tűnt. A futam végére a gumijaim már nagyon elkoptak, amikor Alonsóval küzdöttem. Amikor a 3-as kanyarban kívülről akart elmenni mellettem, az autóm kisodródott, összeértünk és emiatt defektet kaptam. Pech és sajnálom is, hogy nem szereztem pontot, de így is pozitív a verseny, az autó alkalmas a top10-ben küzdeni. Remélem, hogy Kanadában is erősek leszünk és ott majd pontot szerzek!”