A hosszú, küzdelmes karrier után végül 1992-ben világbajnoki címet szerző Nigel Mansell komoly áldozatokat hozott az F1-be jutásért, az angolról köztudott, hogy még az ingóságait is kénytelen volt eladni, amíg az alacsonyabb kategóriákban versenyzett.

Mansell egy hétvégi brit fesztiválon épp ezért nem épp elragadtatva nyilatkozott Lewis Hamiltonról, akit szerinte a McLaren “gyártott”.

“Szerintem néha már túl könnyű a dolguk. Amikor az emberek kérdezgetnek, hogy mit gondolok Lewis Hamiltonról, azt szoktam mondani, hogy nagyszerű, amit elért, de erre gyártották. Hány ember kap hétéves korában 2,5 millió fontot a gokartozásra?” – utalt arra Mansell, hogy a 2008-as bajnokot gyerekkorától támogatta a McLaren.

“Ma már hét-, nyolc-, kilencéves korukban szerződtetik a pilótákat. Már most kiválasztják őket, ez hihetetlen, számomra kiábrándító. Valakiből öt-tíz éven belül F1-es versenyzőt csinálnak, ez viszont semmissé teszi a többiek munkáját. Ijesztő. Ezzel nem Lewis teljesítményét akarom leszólni, de amikor tavaly jöttek a nehezebb idők, életében akkor volt először nehéz dolga” – tette hozzá.

Az angol szerint maga a Forma-1 is túl kiszámítottá vált mára: “Az F1-ből eltűnt kicsit az izgalom, csak akkor izgalmas, ha esik. Annak viszont nagyon örülök, hogy újra teli tankkal mennek. El kellene venni néhány biztonsági rendszert, ha egy pilóta hibázik, fizessen is érte, mint a mi időnkben!”

Hamiltont eléggé megdöbbenték elődje szavai:

Hamilton: Mansell rosszul tudja

Hamilton: Mansell rosszul tudja

Hamilton: Mansell rosszul tudja


“Ejha! Biztosan rossz történeteket olvasott, vagy csak nem ismeri a tényeket. Csak 13 éves koromban szerződtettek, érdekelne, honnan is volt a szerinte hétéves koromtól kapott pénz. Nem tudom, ő hogyan pénzelte a versenyzést fiatalként, de mi szinte nem találtunk pénzt sehol, pedig a versenyzés egyre drágább lett. 13 éves koromig mindent a szüleim fizettek, többször is elzálogosítottuk a házat. Semmink sem volt” – mondta a mclarenes szombaton, miután szembesítették Mansell nyilatkozatával.
 
“Világbajnok, hatalmas sztár volt és felnézek rá, de ezt nem vártam tőle. Szerintem félretájékozott, nem ismeri a megfelelő információkat. Persze neki is lehet saját véleménye, nem nagyon zavar. Nem érdekel, mit gondol” – tette hozzá.