A 2010-es Török Nagydíj időmérőjének legjobbjai mondták:

Mark Webber (1.):

A pénteki nap kissé zavaró volt, kisebb motorproblémáink voltak. Úgy éreztem, hogy nem megy majd tökéletesen az időmérő, de szerencsére nem így lett. Ennek ellenére nagyon szoros volt az időmérő

Nagyon rossz volt a hosszú etapom a második szabadedzésen. Általában idén rendben vannak a hosszú etapjaim, ebben általában erős vagyok, most pénteken viszont nem működött rendesen a dolog, de dolgoztunk rajta és holnap jó lesz. Érdekes verseny elé nézünk.

Úgy gondolom, hogy nagyon jó helyről indulok. Barcelonában is mindig a pole-ból induló pilóta nyert, szeretném ezt a hagyományt itt is folytatni.

Lewis Hamilton (2.):


Mindig is megpróbálok túlmenni a határokon. A tegnapi napon nem voltam 100 százalékosan elégedett az egyensúllyal, de sikerült változtatunk, a gumikat is jobban ki tudunk használni a mai napon. Nagyon elégedett voltam a körömmel, azt hiszem nem tudtam volna többet kihozni belőle.

Óriási, hogy be tudtam furakodni közéjük, hiszen eddig érinthetetlenek voltak a Red Bullok. Ez plusz lökést adhat a csapatnak, hogy jó úton haladunk. A versenytempónk még ennél is jobb, így egészen jó helyzetben vagyunk.

Sebastian Vettel (3.):


A Q1 és a Q2 jól ment, azután a Q3-ban történt valami. Az első kör még remekül ment a 12-es kanyarig, de utána gondok voltak a bal első keréknél, túl könnyedén blokkolt a kerék, a kocsi lecsúszott az ívről és időt veszítettem. Enélkül, sokkal gyorsabb is lehettem volna. Természetesen ez nagyon furcsa.

Elégedett vagyok, hogy harmadik lettem és szerencsés, hogy nem negyedik, Jenson csak minimálissal maradt el tőlem. Hosszú verseny vár ránk holnap, de az idei, tankolást tiltó szabályok miatt nehéz előzni. Szerencsére a tiszta oldalról indulhatok.

Török Nagydíj, időmérő edzés, Istanbul Park, 2010.05.29.