MotoGP, GP3, GP2, F1 - mindent visz a Pirelli?

MotoGP, GP3, GP2, F1 – mindent visz a Pirelli?

Az elmúlt egy-két hétben már két gyártóra, a francia Michelinre és az olasz Pirellire szűkült a 2010 végén távozó japán gyártó, a Bridgestone utódjelöltjeinek listája, olasz és spanyol sajtóértesülések szerint pedig mostanra el is dőlt a kérdés, jövő évtől a milánói cég szállíthatja a gumikat a Forma-1-nek.

Az olasz Autosprint és az Italiaracing is úgy tudja, hogy 1991 után újra F1-es szállító lesz a Pirelliből, a cég állítólag csapatonként évi egymillió euróért vállalta, hogy abroncsokkal látja el a mezőnyt. A cég a Bridgestone-nal ellentétben négy helyett csak háromféle – lágy, közepes és kemény – keveréket szállít majd.

Korábban felmerült, hogy a jelenlegi 13 colos gumikat az utcai autókon is használt, így az F1-en kívül is alkalmazható fejlesztési eredményeket hozó 18-asokra cserélik, de a hírek szerint ez 2011-ben még nem valósul meg.

A spanyol El Mundo Deportivo arról ír, hogy a MotoGP-nek és a GP3-nak már jelenlegi is szállító Pirelli az F1 mellett a GP2-t is átveszi a Bridgestone-tól.