Vissza a régi, bevált partnerhez?

A Williams 2009 végéig a Toyota erőforrásaival versenyzett, de az idei évre három új belépővel együtt a brit Cosworth erőforrásaira váltott. A 2006 után visszatért gyártó valószínűleg nem a legjobb munkát végzi, ugyanis nemrég felröppent, hogy a Lotus 2011-re lecserélné az erőforrásait, most pedig a Williamsről is ugyanezt híresztelik.

Az olasz Autosprint szerint a Lotushoz hasonlóan a grove-i csapat is a Renault-nál érdeklődik. Az esetleges üzletnek bőven van alapja, hiszen a brit csapat és a francia gyártó a kilencvenes években együtt négy egyéni és öt konstruktőri bajnoki címet szerzett, és már tavaly is tárgyaltak az esetleges újabb partnerségről. Tovább erősítheti a kapcsolatot, hogy a Renault volt technikai főnöke, az ún. crashgate miatt eltiltott Pat Symonds a hírek szerint hamarosan tanácsadói szerepet vállal a Williamsnél.

A Renault 2010-ben a két csapatnak – a “gyári” alakulatnak és a Red Bullnak – szállít motorokat, de nemrég jelezte, hogy a jövő évben egy harmadik klienst is vállalna. A Lotus és a Williams mellett egyébként a  jövő évi belépésre pályázó ART Grand Prix-t is hírbe hozták már a francia gyártóval.