Legalább két teszt kellene

Legalább két teszt kellene

Az F1-es csapatok bíznak benne, hogy a jövő hétvégi Török Nagydíjra sikerül rendezni az év végén távozó Bridgestone 2011-es utódjának kérdését, eldől végre, hogy a Michelin vagy a Pirelli lesz az új gumiszállító.

Akár a francia, akár az olasz gyártó mellett is döntenek azonban, a Williams technikai főnöke azt hangsúlyozza, hogy a gyártó által a csapatok rendelkezésére bocsátott eredmények nem lesznek elegendőek, még idén tesztelni is kellene a jövő évi új abroncsokat.

“Még nem döntöttünk a szállítóról, de amikor majd megkapjuk az adatokat, akkor is nehéz lesz összemérni a Bridgestone-nal, ha nem vihetjük a pályára a gumit. Reméljük, hogy lesz valamilyen teszt. Szerintem az lenne a legjobb, ha egy-két futam után a pályán maradnánk hétfőn, mondjuk Monzában és Abu-Dzabiban, és tartanánk két egy-egy órás edzést pár szett abronccsal, feltéve, ha le tudják őket gyártani addigra” – mondta Sam Michael az Autosportnak.

Az ötlet nem teljesen új, hiszen a csapatok már tárgyalnak az abu-dzabi pályával a szezonzáró meghosszabbításáról, hogy rögtön a verseny után megtarthassák az idei utánpótlástesztet és emellett az új gumik kipróbálása is felmerült.