Pedig jól rajtolt...

Pedig jól rajtolt…

A Williams idén egyik futamára sem lehetett igazán büszke, de olyan pocsék hétvégéjük még nem volt, mint a monacói. Az újonc Nico Hülkenberg már az első kör felénél, az alagútban csúnyán összetörte az autót, míg a veterán Barrichello a futam közepén szenvedett balesetet.

“Nem jó nap a csapat számára, pedig Rubens ígéretesen rajtolt. Nicónak már a felvezető körön gondja volt a kuplung kormányon lévő kapcsolójával, majd az első körben az első szárny felfüggesztése is megadta magát. Rubens kiválóan rajtolt, a hatodik helyen ment, de a kiállása után elkezdett furcsán viselkedni az autó, nehéz volt irányítani” – magyarázta a technikai főnök, Sam Michael.  

“Az alkatrészeket mind megvizsgáljuk a gyárban, hogy kiderítsük, pontosan mi okozta a hibákat. Elég komoly szerelés vár ránk, de a teljesítmény terén legalább javultunk” – tette hozzá.

Barrichellót, aki balesete után mérgében eldobta a kormányt, nagyon kellemetlenül érte a kiesés:

“Nagyon meglepő volt, ami ma történt. Igazán jól rajtoltam, de a bokszkiállás után furcsa lett az autó. Különösen a kormány nem viselkedett normálisan. A helyzet egyre rosszabbodott, aztán egyszer csak ütköztem” – mesélte a brazil.