Ő érzi magát az erkölcsi győztesnek

Ő érzi magát az erkölcsi győztesnek

Fernando Alonso jó stratégiával a mezőny végéről a hatodik helyig kapaszkodott a Monacói Nagydíjon, azonban az utolsó kanyarban mégis a hetedik helyre szorult, mert Michael Schumacher a biztonsági autó távozása után megelőzte őt.

Míg a Mercedesnél meg vannak győződve arról, hogy az eset szabályos volt, Alonso az ellenkezőjében biztos.

“A verseny jó volt, összességében jól érzem magam. A végén a csapat szólt, hogy innen már nincs előzés, szóval amikor megláttam Michaelt… De jobb is így, mert megbüntetik, úgyhogy mindenképpen én jövök ki győztesként ebből” – mondta a spanyol újságíróknak a futam után.

A spanyol a virgines Lucas di Grassival sem volt teljesen kibékülve: “Elvesztegettem néhány kört di Grassi mögött, aki talán azt hitte, hogy a világbajnokságért küzd itt Monacóban, persze ez az ő dolga. De a stratégia tökéletes volt, fel tudtam zárkózni. Még annál is jobban alakult, mint gondoltam. A di Grassi-s körök nélkül még Lewis Hamiltont is megelőztem volna” – magyarázta.

Bár a Red Bull kettős győzelme folytán a milton keynes-iek két pilótája állt az élre, Alonso így is csak öt ponttal van lemaradva Webber és Vettel mögött. A spanyol szerint nem rossz a helyzet, de a Ferrarinak mindenképpen erősödnie kellene még.

“A kelleténél kevesebb pontunk van, nem mi vezetjük a bajnokságot. De az is igaz, hogy a győzelmek megoszlottak a riválisok között, senki nem húzott el. Hamilton és a Mercedes is mögöttünk van, csak a két Red Bull van előttünk. Jelen állás szerint normális körülmények között verhetetlenek, de náluk is megoszlanak a győzelmek és balszerencséjük is van, ők sem léptek el. Persze javulnunk kell. Gyorsabbnak kell lennünk a kvalifikáción, futamokat kell nyerni minél hamarabb!”