A Renault volt csapatfőnökét a 2008-as szingapúri megrendezett baleset miatt előbb örökre, majd a nemrég enyhített büntetés alapján 2012 végéig eltiltották a Forma-1-től és attól is, hogy akár csak betegye a lábát a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) által rendezett verseny területére.

Úgy tűnik, az FIA büntetése csak írott malaszt, ugyanis Briatore jachtja, a Force Blue egész héten ott horgonyzott a monte-carlói kikötőben, az olasz pedig pénteken meg is jelent a paddockban, a neki belépőkártyát szerző Bernie Ecclestone-nal ebédelt és Gerhard Bergerrel is találkozott.

Az FIA-elnök, Jeant Todt az Associated Press kérdésére azt mondta, hogy az olasz Ecclestone vendégeként “szabadon járhat” a paddockban, ugyanis F1-es szerepe nincs. A jó öreg Bernie nem is titkolja, hogy hiányzik neki a barátja.

“Igen, tényleg hiányzik nekem Flav. Jó társaság és a sportnak is hasznára vált, az emberek azonosították őt az F1-gyel. Igazi egyéniség!”

Nem kizárt, hogy Ecclestone-tól egyszer pont Briatore veszi majd át az F1 irányítását, azonban a kis híján 80 éves angol egyelőre még nem akarja átadni a kormányt: “Elégedett vagyok a munkámmal. Ha valamikor nem leszek, abban a pillanatban visszavonulok. De az a nap még arrébb van” – mondta a kisember, aki egyébként abban látja fiatalosságának titkát, hogy sosem ivott és dohányzott.

Bernie örül a csendesebb elnöknek

Bernie örül a csendesebb elnöknek

Bernie örül a csendesebb elnöknek


Az F1 ura egyébként annak is örül, hogy Max Moasley után Jean Todt személyéban jóval csendesebb elnöke van az FIA-nak:

“Nem olyan elnök kell, aki mindenbe beleszól. Hiányzik azért Max is. Sokkal több jót tett, mint rosszat. Maxszel az volt a legnagyobb baj, hogy nem tudta szépen becsomagolni a dolgokat. Az nem működik, hogy megszoksz vagy megszöksz! Az FIA most sokkal csendesebb, pont így szeretjük.”