Ugyan eredetileg négy új csapattal bővült volna a mezőny 2010-ben, de a USF1 összeomlása miatt végül csak három új alakulat került a rajtrácsra. Most úgy tűnik, az sem biztos, hogy mind a 12 csapat eljut a szezonzáróig, a sereghajtó Hispania ugyanis bajban lehet.

A paddockban azt beszélik, hogy a HRT már most pénzügyi nehézségekkel küzd, a spanyol kiscsapat egyik vezetőjét pedig komoly beszélgetésbe merülve látták Bernie Ecclestone-nal Monacóban. A Forma-1 ura nem tagadja, hogy nincs minden rendben, de azt állítja, hogy igyekszik mindent megtenni.

“Mindenki hozzám jön, úgy gondolják, én segíthetek. Ezért is hívnak a keresztapának” – viccelődött Ecclestone. “A HRT-nél bajok vannak, de megoldom. Szeretném, ha 12 csapat jutna el a szezon végéig, ha már elkötelezték magukat a beszállás mellett. Lehet, hogy az egyiküket elveszítjük, de én megteszem, ami rajtam múlik, hogy ne így legyen” – mondta a nagy hatalmú kisember.

Ecclestone a versenynaptár kibővítésén is tovább dolgozik: “Az oroszok jó emberek, elintézik a dolgokat, kérdés, hogy megfelelően-e. Még vizsgálom a kérdést. Róma jól halad, rendben lesz. Van benne egy kis politika, de Róma készen állhat 2013-ra, és talán Oroszország is.”