Sebastian Vettel értékes pontokat veszített barcelonai fékhibája miatt, pontosan még nem is tudja a Red Bull, hogy mi történt. Vettel ennek ellenére biztos benne, hogy még egyszer nem fordul elő ilyesmi, a csapat megtette a szükséges óvintézkedéseket.

“Úgy gondoljuk, hogy rájöttünk, mi történt” – nyilatkozta Vettel. “Még nem vagyunk benne száz százalékig biztosak, a javítást mindenesetre elvégeztük a monacói versenyre és nem számítunk hasonló problémára. Majd a pályán meglátjuk.”

“Nyilvánvaló, hogy idén volt már néhány megbízhatósági ügyünk, de egyik sem volt ugyanolyan és a kiváltó okok is különbözőek. Mindig nagyon gyorsan reagáltunk a gondokra és nem is jöttek elő többé, ezért nyugodtan jelentem ki, hogy ismét találtunk megoldást.”

Vettel továbbra sem akar az előző versenyekről beszélni, ezek eredményén már nem lehet változtatni, így inkább előre tekint és sok befejezett versenyt kíván. “Tíz pont a hátrányom, ez soknak tűnik, de idén új pontrendszer van, így mégsem az. Az állás, különösen Button eredménye jól mutatja, hogy milyen fontos befejezni minden egyes futamot.”