Az elmúlt hetekben újra és újra felmerül, hogy Robert Kubica 2011-ben Felipe Massa helyére szerződhet a Ferrarihoz. A lengyel tavaly a csapat igazi mélypontja előtt szerződött a Renault-hoz, de az új tulajdonoshoz, új vezetés alá került alakulat igen szépen szedte össze magát erre az évre.

A többségi tulajdonos Genii főnöke, Gerard Lopez úgy gondolja, hogy náluk olyan perspektívája lehet a lengyelnek, amiért talán nem is érdemes a Ferrarihoz szerződni, Kubica náluk a csapatot maga köré építve juthat a világbajnoki címig.

“Ő vérbeli versenyző, ennek él, nem érdekli a politika. Robert nagy lehetőséget kapott: maga köré építeni a csapatot. Kevés pilóta képes erre, és kevés csapat hagyná ezt valakinek. Ha úgy érzi, hogy a jó irányba tartunk, a bajnokság felé haladunk, akkor nem lesz oka távozni” – idézte Lopezt blogján az elismert szakújságíró, James Allen.

“Mindenki tudja, miről van itt szó: Alonso mellett a Ferrarinál 100 méteres sprintet kellene teljesítenie 200 méteres hátrányból. Nem tudom, hogy őt érdekelné-e a Ferrari, de Robert még fiatal, bőven van ideje. Ha mi megfelelő alapot adunk neki a győzelemhez, akkor szerintem valószínűleg velünk marad.”

Lopezék tálcán nyújtják neki a csapatot

Lopezék tálcán nyújtják neki a csapatot

Lopezék tálcán nyújtják neki a csapatot


“Szeretnénk, ha minél jobban belefolyna a munkába. A korábbi csapatánál ez volt az egyik nagy problémája, Robert nem kommunikálhatott úgy, ahogy szeretett volna, mert tartott a következményektől. Nálunk arra ösztönözzük, hogy beszéljen minél többet. Ez így nagyon jól működik, sosem láttam ennyit mosolyogni, mint mostanában.”

Allen a blogbejegyzésében hozzáteszi, hogy Kubica menedzsere, Daniel Morelli a hétvégén azt mondta neki, a Ferrari még nem tett ajánlatot a lengyelnek, de úgy tűnt, azért várnak valami ilyesmire.