Az F1 előtti teljesítményében leginkább csak Lewis Hamiltonhoz hasonlítható Nico Hülkenberg ugyan A1GP-, európai F3- és GP2-bajnokként érkezett idén a Williamshez, de a ragyogó előzmények ellenére eddig nem nagyon villogott.

Annak ellenére, hogy Hülkenberg eddig mindössze egyetlen pontot szerzett, azt állítja, hogy a Williamsnél nem érez negatív nyomást.

“Épp ellenkezőleg, teljes mértékben élvezem Frank (Williams), Patrick (Head) és Sam (Michael, technikai főnök) támogatását. Egy rossz szót sem szóltak, minden rendben van. Együtt vagyunk ebben a helyzetben és együtt is kell belőle kimásznunk” – mondta a 22 éves pilóta a német Motorsport Magazinnak.

“Csak hét napot teszteltem a télen. Bár az F3-ban és a GP2-ben jó eredményeim voltak, senki sem várhatja, hogy elverjem a csapattársamat, aki már a 18. F1-es szezonját teljesíti. Ha így lenne, Rubens talán azonnal vissza is vonulna.”

Ugyan a csapat egyelőre nem kért számon semmit Hülkenbergtől, azért ő maga is érzi, hogy ennél többet kell nyújtania, mindössze egy kis türelmet szeretne.

“Pilótaként az ember felelős az egész csapatért, a mögötte álló 500 emberért, a szponzorokért, az elköltött pénzért. Egyelőre nem egészen a tervek szerint alakul minden, de itt vagyok a Forma-1-ben, a világ legjobb versenyzői között. Csak egy kis időt kérek!”