Vettel a semmiből rántott elő héttizedet

Vettel a semmiből rántott elő héttizedet

A McLaren délelőtti elsősége után a Spanyol Nagydíj második edzésén a Red Bull párosa állt az élre. Sebastian Vettel Lewis Hamilton délelőtti idején nagyjából 1,2 másodpercet javítva lett az első, mögötte pedig kéttizeddel lemaradva lett második csapattársa, Mark Webber.

Talán még korai elkiabálni, de mintha Michael Schumacher a számára szinte hazai pályának számító Barcelonában a megújított Mercivel kezdene magára találni, hiszen az első edzésen elért eredményéhez hasonlóan délután is harmadik lett. A Red Bulloktól ugyan jócskán elmaradt, de így is gyorsabb volt mindenki másnál, így saját csapattársánál is.

Schumi mögött a hazai hős, Fernando Alonso végzett, aki megint jelentős különbséggel előzte meg csapattársát, Felipe Massát. Úgy tudni egyébként, hogy a Ferrari valószínűleg nem veti be a Barcelonába hozott hátsószárny-tehermentesítő légcsatornát, ugyanis a szabadedzéseken a vártnál rosszabbul szerepelt az ún. F-duct.

A délelőttöt “megnyerő” Hamilton ugyan délután is sokáig a második helyen állt, de végül csak az ötödik lett, mögötte néhány százados eltérésekkel Robert Kubica, Nico Rosberg, Felipe Massa, Jenson Button és a Force Indiá-s Adrian Sutil követte egymást a top10-ben.

A délelőttöt sebességváltó-probléma miatt a garázsban töltő spanyol veterán, Pedro de la Rosa a második edzésen már pályára lépett, és végül a 11. idővel zárt. A harmadik spanyol, Jaime Alguersuari az edzés legvégén állt le a pályán, a Toro Rosso egy kis füstfelhő kiengedése mellett adta meg magát.

Az újak közül megint a Lotus volt a legjobb, míg a Hispania két pilótája sokat küszködött a féktávon is kacsázó autóval. A délután legkomolyabb incidense a williamses Nico Hülkenberggel történt, amikor húsz perccel az edzés kezdete után a 4. kanyarban elvesztette az autó felett az uralmat, megpörgött és a gumifalba csapódott, mind az autó orrát, mind a farát alaposan összetörve. A pilóta épségben megúszta, de a körözést jó néhány perce meg fel kellett függeszteni, amíg az autót elvitték a baleset helyszínéről és végeztek a pálya helyreállításával. 

Spanyol Nagydíj, 2. szabadedzés, Barcelona, 2010.05.07.