Kliennel jó üzletet csináltak

Kliennel jó üzletet csináltak

Az újonc Hispania Racing két zöldfülű pilótával, Bruno Sennával és Karun Chandhokkal vágott neki első idényének. Mivel a spanyol csapat a szétesés széléről visszatáncolva épp csak “beesett” a szezonnyitó Bahreini Nagydíjra, a téli teszteket teljes mértékben kihagyta, a két kezdő F1-es pedig nem tudja még kellő mértékben fejleszteni az amúgy is pocsék autót.  

A madridi csapat a Kínai Nagydíj hétvégéjén már bejelentette, hogy az egykori Spyker- és Super Aguri-epizódszereplő, Sakon Yamamoto személyében “tapasztalt” tesztpilótát szerzett, de úgy tűnik, ennél ők is komolyabban gondolják azért a dolgot, így most az egykori Jaguar- és Red Bull-versenyzőt, a Hondánál majd a BMW-nél tesztelőként összesen három évet eltöltött Christain Klient is leigazolták.

Az elmúlt években a Peugeot Le Mans-programjában szereplő 27 éves osztrák már a hétvégi Spanyol Nagydíjon felveszi a munkát a HRT-nél.

“Ez a szerep lehetőséget ad, hogy újra F1-es környezetben vezessek, amelyhez a hosszú távú terveim is kapcsolódnak. Baherinben és Kínában már alaposan megnéztem az autót, találkoztam a csapat számos tagjával is, akik közül egyébként jó néhányat már korábbról is ismerek. Szeretnék köszönetet mondani Colin Kollesnek az irántam mutatott érdeklődéséért. Izgalmas és nagyon motiváló egy új csapat részének lenni” – nyilatkozta Klien.

“Fiatal és gyors versenyző. Már az első versenyei óta figyeltem, úgy hiszem, nagy potenciál rejlik benne. Nagyon várjuk a Barcelonában megkezdődő közös munkát, amikor Christian közelebbről is megismerkedhet majd a csapattal” – mondta a szerződtetés kapcsán a csapatfőnök, Colin Kolles.