Minden várakozást felülmúlóan kezdte a 2010-es idényt a Renault, Robert Kubica stabilan szállította a jó eredményeket a csapatnak. Ez azonban a lengyel szerint nem sokat jelent. “Ha valaki a szezon előtt azt mondja nekem, négy futam után több mint negyven ponttal fogok állni, boldogan elfogadtam volna” – mondta Kubica.

“Most van bennem némi hiányérzet, mert a sanghaji biztonsági autó dobogótól fosztott meg, a csapat azonban keményen dolgozik, és nagy dolog, hogy a lehetőségeinket ki tudjuk használni. Fontos, hogy realisták maradjunk, további nagy lépések kellenek ahhoz, hogy az élcsapatokkal stabilan versenyben legyünk.”

“A barcelonai futam nagy teszt lesz számunkra, mert az Európába való visszatérés mindig fordulópontot jelent az új fejlesztések debütálása miatt. Mi nem tervezünk nagy dolgokat, viszont kis lépésekkel folyamatosan haladunk előre, meglátjuk, hogy ez mire lesz elég a többiekkel szemben. Nagyon kemény csatára számítok, mindenki jól ismeri a pályát és remekül fel fog készülni.”

“Sokszor versenyeztem a GP2-ben Barcelonában és a télen is teszteltünk itt” – fogalmazott Vitalij Petrov. “Arra számítok, hogy nagyon kicsi lesz a különbség az autók között. A februári teszt nem sikerült túl jól, de remélhetőleg az időjárás most kegyesebb lesz hozzánk. Előzni alig lehet, úgyhogy nagyon fontos lesz az időmérő.”