A Renault-csapat 75 százalékát tavaly télen felvásárolt Genii Capital főnöke, Gerard Lopez szerint az alakulat lengyel pilótája bajnoki színvonalon teljesít, csak az időn és a körülmények összjátékán múlhat – mondjuk egy Ferrari-szerződésen -, hogy mikor szerzi majd meg a címet.

“Ismertem Robertet a BMW-nél még mielőtt versenyző lett volna. A sebessége és a személyisége alapján szerintem azon kevesek közé tartozik, akik igazán megérdemlik a bajnoki címet!” – írta blogján Lopez, utalva arra, hogy a lengyel a nagyokéhoz nem mérhető autóval is ott van az élmezőnyben a többi bajnoki esélyes között.

A tulajdonos Kubica csapattársát, az orosz Vitalij Petrovot is dicsérte, amiért az újonc a nagyon nehéz Kínai Nagydíjon pontokat szerzett: “Elégedett vagyok Vitalijjal, szépen visszakapaszkodott a kezdő hibája, a megpördülés után. Az eső sokat elárul egy pilótáról, mert kiegyenlíti a mezőnyt, ő pedig lenyűgözően teljesített ilyen körülmények között.”

Lopez szerint a csapat a versenyeken ott jár, ahol szeretnék, de az időmérős teljesítményen javítani kellene még. Ahogy korábban, a Renault-nál most is az agresszív, felpörgetett fejlesztésekben bíznak.

“Az időmérőn Robert nagyjából ott van, ahol lennünk kell, a hatodik-nyolcadik hely környékén, Vitalij pedig a 10. hely körül kapirgál, ami nem rossz egy újonctól. A versenyen ennél is jobbak vagyunk. Az autó a futamon a várakozásainknak megfelelően teljesít, igyekszünk, hogy az időmérőn is gyorsuljunk!”

“Miután átvettük a csapatot, nagyon keményen nekiláttunk a fejlesztésnek. Gyakorlatilag minden versenyre új csomagot viszünk, agresszív ütemben dolgozunk. Az utolsó, barcelonai teszten még nem voltunk valami fényesek, de jött egy frissítés, és Bahreinben már jobb volt az autó. Barcelonára megint új alkatrészekkel készülünk, de természetesen ez minden csapat számára nagyon fontos nagydíj, mindenki hoz fejlesztéseket. Remélhetőleg felzárkózunk, majd meglátjuk.”