Megszerezte második futamgyőzelmét a Formula Renault bajnokságban Kiss Pál Tamás. A magyarországi érettségije miatt Miskolc és Anglia között repkedő miskolci tehetség Thruxton után Rockinghamben is bravúros eredményt ért el: a hétvégén egy első és egy második hellyel erősítette meg összetettbeli elsőségét.

“Nagyon elégedett vagyok a hétvégi teljesítményekkel, főleg a csapatom eredményével. Maximálisan felkészültek voltak, minden segítséget megkaptam tőlük a versenyzéshez. Amikor csütörtök este iskola után ‘kirohantam’, már minden készen várt. Az első futamon szerencsém volt, az esőben közel autóztam az előttem versenyző Harry Tincknellhez és így próbáltam folyamatos nyomást gyakorolni rá, ami végül meghozta az eredményét: az egyik kanyarban túlcsúszott, így szinte harc nélkül tudtam megelőzni. Ez után már a saját tempómban tudtam haladni, és elsőként értem a célba” – mondta Kiss Pál.

Vezet, de még 16 futam hátravan

Vezet, de még 16 futam hátravan


“A második versenynapon a harmadik helyről indultam, egy olyan pályán, amely nagyon kemény fizikális megterhelést jelent a versenyzők számára. Szerencsére sikerült jól rajtolnom, és másodikként jöttem el. Ez után négy körön keresztül volt lehetőségem támadni az előttem haladó Tincknellt, aki azonban nagyon jól védekezett, így sajnos nem tudtam megelőzni. A sok fékezést már a gumik is megsínylették, az ötödik körre már védekező pozíciót kellett felvennem, de végül sikerült megőriznem a második helyet” – foglalta össze a hétvégét a 18 éves pilóta.

A brit Formula Renault igen rangos sorozat, korábbi győztesei közé tartozik Kimi Räikkönen és Lewis Hamilton is.