2010 első négy versenye után a Forma-1 régi csapatai közül csak a Sauber áll pont nélkül, a svájci alakulat utoljára 1996-ban kezdte ilyen gyengén az idényt. A BMW által a tavalyi év végén ejtett alakulat ugyan el tudott indulni idén, úgy tudni, a költségvetése elég a szezonra, de mindenképpen támogatókat kellene találnia.

A veterán spanyol, Pedro de la Rosa szerint igen sürgősen szponzort kellene szerezniük, mert további források híján nem várható tőlük javulás.
 
“Ez nagyon fontos kérdés. Napról napra nehezebb lesz támogatót találni 2010-re, de pénz nélkül szinte lehetetlen az autó fejlesztése” – mondta a svájci Blicknek.

“Túl sok motorhibánk volt és az autó hátuljával sincs valami rendben, túl instabil. De hinnünk kell a képességeinkben és az új technikai főnökben, James Keyben. És abban is, hogy valamikor talán a szerencse is mellénk áll végre” – magyarázta.

De la Rosa sok-sok év kihagyás után tért vissza az aktív versenyzéshez, és eddig nem is szerepelt fényesen, már az is felvetődött, hogy a csapat esetleg lecseréli. A 39 éves spanyol maga is elismeri, hogy ennél jobb visszatérésre számított:

“Tudtam, hogy a Saubernél nehéz munka vár rám, de a februári tesztek után nem gondoltam, hogy ilyen kemény lesz.”