F1: A Stefan GP nem adta fel 1

Kibővítették a projektet

A 2010-re nevezett, de elutasított, majd a télen a kiszállt Toyota autóival és felszerelésével az utolsó pillanatig lobbizó szerb Stefan GP 2011-re újra nekifut a Forma-1-nek. A belgrádi csapat a spanyol Epsilon Euskadi és az olasz Durango mellett szintén leadta jelentkezését a USF1 összeomlása miatt üresen maradt 13. helyre.

 A szerb projekt felújított honlapján egytucatnyi versenyzőt sorol fel, korábbi és lehetséges 2011-es jelöltként, a listán többek között Jacques Villeneuve, Ralf Schumacher, a raliszupersztár, Sebastien Loeb, Kazuki Nakajima, Christian Klien és a GP2-es Pastor Maldonado, valamint Bertrand Baguette is szerepel.

A Stefan GP a csapat indítása mellett egy F1-es színvonalú technológiai központot és Forma-1-es pályát is építene két éven belül.

“A Stefan GP szeretné nyilvánosan bejelenteni, hogy az AMCO cég és tulajdonosa, Zoran Stefanovic megegyezést írt alá a Belgrádtól 25 km-re fekvő Stara Pazova polgármesterével a Stefan Technology Park felépítéséről. Ez a két éven belül elkészülő létesítmény egy Forma-1-es versenyzésre alkalmas pályát és egy, a Stefan GP bázisaként szolgáló műszaki komplexumot foglalna magában” – közölte a csapat. 

“Azt hiszem, ez ragyogó fejlemény a csapat, Stara Pazova városa, a régió, valamint az ország szempontjából is. Bizonyíték arra, hogy komoly hi-tech cégként szeretnénk megjelenni és komolyan gondoljuk a Forma-1-es részvételt. A Stefan Technology Park az élcsapatok létesítményeivel próbál versenyre kelni, sok pozitívumra számítunk a közeljövőben” – nyilatkozta Zoran Stefanovic.