Jól szerepelt a Kínai Nagydíjon is a Renault, Robert Kubica ötödik, míg Vitalij Petrov hetedik lett Sanghajban. Elégedett teljesítményével a lengyel, de kicsit bántja, hogy lemaradt a dobogóról.

“Izgalmas verseny volt a mai, nagy dolog, hogy ismét sikerült pontokat szereznem” – mondta Kubica. “Nem rajtoltam jól, veszítettem néhány pozíciót, de aztán jó döntést hoztunk, amikor a verseny elején maradtunk a slickeken és előreléptem harmadiknak.”

“Kritikus pillanat volt, amikor beküldték a biztonsági autót, ezzel elvesztettem dobogós esélyeimet, mert nagy előnyt veszítettem el üldözőimmel szemben. Összességében elégedett vagyok az ötödik hellyel, ugyanakkor bosszant is, hogy lemaradtam a dobogóról.”

Csapattársa, Vitalij Petrov pályafutása során először fejezett be versenyt, rögtön pontokat is szerzett a hetedik hellyel. “Nehéz verseny volt, nem volt egyszerű meghozni a helyes döntéseket” – értékelt Petrov. “Nekünk sikerült jól döntenünk a slickekkel és intermediate abroncsokra is helyes időben váltottunk.”

“Tudtam, hogy óvatosan kell bánnom a második szett köztes gumival, nem volt egyértelmű, hogy lesz-e még eső vagy nem. Jó tempót futottam a végén, így sikerült még néhány fontos előzést bemutatnom. Boldog vagyok az eredménnnyel!”