Ahogy a korábbi időmérőkön, a Kínai Nagydíj kvalifikációján is az első tízben végzett Robert Kubica, de most különösen elégedett, mert a szabadedzéseken küszködött a gumikkal, így nem számított a 8. helyre, amellyel megelőzte a mercedeses Michael Schumachert is.

“Jó volt az időmérő, talán az idei legjobb teljesítményemet nyújtottam, ami a vezetést illeti, és különösen elégedett voltam a Q3-as köreimmel. Ha tegnap valaki azt mondta volna, hogy a nyolcadik helyről rajtolhatok vasárnap, elfogadtam volna. Jó helyzetből indulhatok a pontokért holnap” – nyilatkozta a lengyel.

Csapattársa, az újonc Vitalij Petrov ugyan csak a 14. lett, de így is minden oka megvolt az örömre, hiszen a szombat délelőtti edzésen csúnyán összetörte az autó elejét, a csapat azonban alig két óra alatt újra összerakta neki az R30-ast:

“Elégedett vagyok a szereplésemmel, száraz körülmények között ez eddig a legjobb kvalifikációs eredményem, bár az eredeti célom az volt, hogy a Q3-ba jussak, hiszen Robert bizonyította, hogy az autó képes rá. Összességében jó irányba haladnak a dolgaim, javul a vezetésem, egyre jobban érzem magam az autóban. Nagy-nagy köszönetet kell mondanom a szerelőknek, fantasztikus munkát végeztek azzal, hogy a balesetem után az időmérőre megjavították az autót!”