Bár a helyieket szinte egyáltalán nem érdekli a Kínai Nagydíj, a 200 ezer néző befogadására képes lelátók évről évre konganak az ürességtől, a verseny jövője nincs veszélyben. A pálya szerződése idén lejár, de Bernie Ecclestone mindenképpen hosszabbítani fog.

“A szerződés tovább él. Ötévente megújítjuk, most is hosszabbítunk” – mondta az F1 ura, hozzátéve, hogy a futam teljes mértékben élvezi a kormányzat támogatását.

Ecclestone azt azért maga is elismerte, hogy a látogatottság siralmas: “Nagy kár, mert a létesítmény fantasztikus. De nem hirdették megfelelően, ilyen egyszerű. Ha az ember Sanghajban jár, nem is szerez tudomást róla, hogy versenyt rendeznek” – tette felelőssé a szervezőket.

A jó öreg Bernie azt is kijelentette, hogy 2011-ben egyetlen futam sem kerül ki a versenynaptárból, azaz India belépésével húszfutamosra bővül a bajnokság, pár éven belül pedig még több nagydíjat rendezhetnek.

“Nem ejtünk egyetlen helyszínt sem! Mindenki készülhet 25 futamra” – utalt a közeljövőre tervezett New York-i, római és oroszországi további terjeszkedésre.

Érdekes kérdés, hogy a csapatok hogyan reagálnak a naptár duzzasztására, hiszen számtalanszor jelezték már, hogy számukra mind anyagi, mind emberi szempontból 20 verseny a végső határ.