A brit Formula Renault-bajnokságban szereplő Kiss Pál Tamás Thruxtonban megnyerte az év első futamát, a két versenyt felölelő húsvéti hétvége második futamán pedig a negyedik helyen zárt, így a magyar ifjonc összetettben a második helyen áll a rangos sorozatban.

“Most már szeretném állandósítani a helyemet a dobogón, noha az előzmények nem azt ígérték, hogy ilyen jól kezdem az idényt” – mondta az Atech GP-nél az F1-ben is érdekelt magyar szponzor, a Hell támogatásával versenyző Kiss Pál Tamás, aki idén már második idényét kezdi a sorozatban. 

A brit bajnokság az egyik legrangosabb Renault-sorozat

A brit bajnokság az egyik legrangosabb Renault-sorozat


“A szezont megelőzően mindössze két tesztnapom volt, míg a többiek húsz-huszonöt gyakorláson vannak már túl. Ennek ellenére a jó taktikának és a tavalyi év Formula Renault-s tapasztalatainak köszönhetően eredményesen kezdtem. Angliában az ITV élőben közvetítette a versenyt, amelyen a negyedik helyről rajtolva, látványos előzésekkel nyertem. Sajnos a nottinghami futam előtt kevesebb időt tölthetek a csapattal, mint szeretném, tudniillik Magyarországon magántanulóként készülök az érettségire…” – tette hozzá a 18 éves pilóta.

A Formula Renault UK sorozatban a pilóták a több más nemzeti bajnokságban és a World Series by Renault-ban is használt 2 literes Clio-motorral működő 190 lóerős gépekkel versenyeznek. A széria korább nyertesei közé tartozik egyébként Kimi Räikkönen és Lewis Hamilton is.