David Coulthard 15 Forma-1-es szezon után 2008 végén vonult vissza. A volt Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta 2009-ben a Red Bull tanácsadójaként és a BBC szakkommentátoraként dolgozott, idén azonban megint autóba ül majd. A skót a Mercedes színeiben indul a Német Túraautó-bajnokságban, a DTM-ben.

 “Mindig is mondtam, hogy nem örökre akasztottam szögre a sisakomat, nem szakítottam végleg a versenyzéssel, mindössze felismertem, hogy a Forma-1-es pályám a végéhez ért. 2009-ben nem kerestem versenyzési lehetőséget, de a DTM-es szezonzárón elkapott a versenyláz. Ez egy mercedeses teszthez vezetett, amely után pedig úgy döntöttem, hogy BBC-s munkám mellett a DTM-ben is indulok” – mondta a 39 éves versenyző. 

“Elég komoly technika van az autókban, magas szintű bajnokság, a Mercedesszel pedig hét éven keresztül voltam kapcsolatban a McLarennél. Az adrenalin nagyon hiányzott a hétköznapjaimból” – tette hozzá.

Coulthard Sepangban azt is elárulta, hogy az F1-be is visszatérhetett volna 2010-ben. A skót nem nevesítette az ajánlattevőt, de valószínűleg az egyik új csapat kereste meg a versenyzőt.

“Az egyik csapat felhívott, de én nem hívtam vissza őket, az F1-ben mindenki tudja, hogy nem akarok visszatérni.”