A Williams ugyan az összes idei versenyen pontot szerzett, de az eddig összecsipegetett 7 pont nem valami nagy eredmény, a tavalyi rendszer szerint mindössze egyetlen egységet jelentene csak ugyanez a teljesítmény. Sepangban a csapat német újonca, Nico Hülkenberg a tizedik lett, ezzel megszerezte első F1-es pontját, de a futam után azt hangsúlyozta, hogy az autó nem elég gyors.

“Szereztem egy pontot, mert az autó talán megbízhatóbb volt, de hát ilyen a versenyzés” – utalt Barrichello hibájára az újonc. “Kemény verseny volt, mert pillanatnyilag gyenge a tempónk. Szeretném, ha ennél jobbak lehetnénk, de dolgoznunk kell még a felzárkózáson!”

Barrichello a hetedik rajtkockából indult, de ahogy tavaly a Brawnnál nem egyszer, ezúttal is valami gondja akadt a rajtnál. A veterán végül 12. lett.

“Nem tudom, mi történt a startnál, meg kell majd vizsgálnunk a csapattal. Akkor a mezőny végére kerültem. Másféle stratégiával próbálkoztunk, hogy felzárkózhassak, de az autó egyszerűen nem volt elég versenyképes. Jó lehetőséget szalasztottunk el ma!”