Jól szerepelt a Williams a Maláj Nagydíj időmérő edzésén, Nico Hülkenberg és Rubens Barrichello is az első tízben végzett, az ifjú német ráadásul két hellyel meg is előzte rutinos csapattársát. Hülkenberg számára áttöréssel ér fel az ötödik pozíció.

“Nagyszerű teljesítmény volt” – lelkendezett Hülkenberg. “Boldog vagyok, ma egyszerűen minden összejött, mindig jó döntést hoztunk. Itt-ott ugyan lehettem volna gyorsabb is, de tényleg rendben volt ez az edzés.”

“Ez volt a harmadik időmérőm, ezt az ötödik helyet nagyon is elfogadom! Olyan ez az egész, mint egy kis áttörés, a Forma-1 nagyon komoly dolog, ezen a hétvégén mégis kicsit lazább voltam, és máris meglett az eredménye. Jót tett nekünk az eső, az autónak kedveznek ezek a körülmények és én is szívesen vezetek ilyen időben.”

“Fogalmam sincs, hogy a németek mitől ilyen jók esőben, ami a versenyt illeti, szerintem bármilyen eredmény benne lehet. Nem leszek szégyenlős, a saját versenyemet fogom futni.”

A hetedikként záró Barrichello azért azt is tudja, hogy a Williams elsősorban az esőnek köszönheti a mai eredményt:

“Kétféleképpen lehet nézni az időmérőt. Egyrészt pozitívum, hogy csapatként örülhetünk, de azt hiszem, hogy száraz körülmények között nem lett volna meg az ötödik és hetedik hely. Utólag úgy látom, hogy jobb lett volna átmeneti gumit választani az utolsó szakaszomra, de így is elégedett vagyok, felkészültek vagyunk holnapra.”