Szenzációs második helyet szerzett Robert Kubica a Renault-nak Melbourne-ben, a lengyel azonban úgy véli, a malajziai pályát nem a csapatra szabták. “Az ausztráliai második hely ellenére is vannak még területek, ahol fejlődnünk kell, ha el akarjuk érni az élcsapatok szintjét” – vélekedett Kubica. “Melbourne a változó időjárás miatt nem egy normális verseny volt, ugyan nagyszerű volt felállni a dobogóra, realistának kell maradnunk.”

“Nehéz megjósolni, mire lehetünk képesek Malajziában, hiszen csak két versenyen vagyunk túl, mégis úgy gondolom, hogy a sepangi nem egy ideális pálya számunkra. Ausztráliában azt vettük észre, hogy az autó jobban teljesít melegebb időben, a malajziai hőség így valamennyire a segítségünkre lehet. (Inkább eső lesz, mint hőséga szerző.) Sok különböző kanyar vár ránk, nem könnyű a sepangi vonalvezetés.”

“Melbourne-ben kiestem ugyan, mégsem vagyok teljesen csalódott, mert kiderült, hogy versenyképes autónk van” – mondta Vitalij Petrov. “Rengeteg potenciál rejlik a Renault-ban, Malajziában a maximumot szeretném kipréselni belőle. Ausztráliával ellentétben ezt a pályát a GP2-ből már ismerem, így nem kell sok időt a tanulásra szánnom pénteken. Nagyon remélem, hogy be tudom fejezni a versenyt, ez kulcsfontosságú lenne számomra, hogy a lehető legtöbb tapasztalatot szerezzem.”

Steve Nielsen, a Renault sportigazgatója szerint mindkét versenyző elégedett volt az Ausztrál Nagydíj előtt végrehajtott módosításokkal. “Az új fejlesztések minden tekintetben hozták azokat a számokat, amelyeket a gyárban jósoltak” – nyilatkozta Nielsen. “Robert és Vitalij is úgy érezte, hogy jó irányba megyünk, de az is kétségtelen, hogy a hűvösebb idő nem tett jót a teljesítményünknek.”

“Sepangban még több új aerodinamikai elemet próbálunk ki, ezek a fejlesztések nem állnak le, a következő versenyeken sorra érkeznek majd az újdonságok. Remélhetőleg futamról futamra fejlődni tudunk majd.”